top of page

In je ritme komen


'Jouw bedrijf zal niet de eerste zijn die goed georganiseerd ten onder gaat, in het perfecte ritme van een voorbije tijd'

Hoe heerlijk is het om in de vakantie geen horloge om te hebben. De dag ontrolt zich voor je en tijd is geen onderwerp. Terug van vakantie klinkt al snel het woord ‘ritme’. Dagen worden gekneed langs tijdlijnen van school, werk, gezin, vergaderingen, sport en afspraken.

De kracht van ritme

Ritme is prettig en geeft structuur. Het zorgt voor handzame paaltjesroutes door de dag heen. Het voorkomt dat je altijd overal over na moet denken, zoals het ook fijn is dat je niet na hoeft te denken over lopen of fietsen. Hoe meer je dingen kunt ‘automatiseren’ hoe meer tijd en aandacht je kunt richten op dingen die om aandacht vragen. Zo schijnt president Obama om die reden altijd dezelfde kleding te dragen. De hele natuur zit ook vol regelmatige cycli . Het geeft afwisseling, rust en ordening.

Ritme van een voorbije tijd

Ritme kan voor je werk ook heel gevaarlijk zijn. Het ritme geeft die fijne cadans dat alles onder controle is. Het geeft overzichtelijkheid, stabiliteit, efficiency en levert grip op kwaliteit en kosten. Het cyclische karakter gaat echter wel voorbij aan de voortdurende verandering in de omgeving. Thema’s als klantwensen, concurrentie, overheidsmaatregelen en technologische of maatschappelijke ontwikkelingen vragen om een proactieve houding die moeten leiden tot een voortdurende ‘onrust’ . Het vereist op zijn minst dat onderdelen van de organisatie een gedeelte van de tijd bezig zijn met de veranderingen en uitdagingen. Jouw bedrijf of organisatie zal niet de eerste zijn die goed georganiseerd ten onder gaat, in het perfecte ritme van een voorbije tijd.

تعليقات


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page