top of page

Dat sensationele moment na je vakantie


Echt kijken

Bij thuiskomst van vakantie kijk je fris naar het bestaande. Je ziet alles in huis veel intensiever dan anders. Je kijkt weer oorspronkelijk naar de dingen die je een aantal weken hebt losgelaten. De zintuigen maken weer kennis en dat biedt heldere inzichten.

Weer aan de slag

De eerste werkdag na de vakantie geeft een zelfde sensatie. Je kijkt met een andere blik naar dezelfde feiten en omstandigheden van voor je vakantie. Het is dat kleine moment dat je zaken anders aan zou willen pakken . Maar, geen gedraal, er moeten honderden mailtjes behandeld worden. Ik sprak een bekende in de supermarkt die op zondagavond voorafgaand aan de eerste dag zijn mailbox zuchtend weer zou openen, om te kijken wat voor ellende er op zijn bord gekomen was. De sensatie van de eerste werkdag wordt bij hem in de kiem gesmoord door de mallemolen van voor zijn vakantie.

'Niemand zit te wachten op de mededeling

dat je na twee dagen 651 mails hebt afgehandeld'

Verras

Het is dat ene kleine moment na je vakantie dat je moet koesteren . Grijp je kans om echt iets te betekenen voor je bedrijf of organisatie. Dat doe je niet door in een begrijpelijk reflex weer achter je mailbox leeg te lopen. Pak een leeg vel papier en schrijf al je frisse gedachten eens op. Ga er de boer mee op, doorbreek patronen en voeg waarde toe. Niemand zit te wachten op de mededeling dat je na twee dagen 651 mails hebt afgehandeld. Verras jezelf en de anderen met een helder inzicht. Daar heeft iedereen veel langer plezier van. Jijzelf misschien nog wel het meest.

コメント


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page