top of page
OVER BART

Voor een prettige samenwerking is een goede klik belangrijk. Dat geldt voor beide kanten. Hier vindt u informatie, zodat u zich een beeld kunt vormen.

Met alle plezier stuur ik u een CV waarin u meer details vindt.

  • LinkedIn Social Icon
Consultancy

Realistisch creatief

Veranderingsprocessen zijn mijn drijfveer.  Voor ieder vraagstuk is een oplossing, het is het spel om die te vinden.  Als kansdenker bezit ik de eigenschappen om antwoorden te vinden. Met dit idioom kom je tot realistische voorstellen en resultaten, met oog voor details. Kortom, ik ben realistisch creatief, die ontwikkelt en realiseert.

Van jongs af aan haal ik energie uit creëren en verbeteren. Mijn unieke kracht is de  combinatie van een creatieve en een bedrijfskundige achtergrond. Deze combinatie is overal inzetbaar, onafhankelijk van onderwerp of branche. Juist de afwisseling is noodzakelijk om breed en fris te kijken. De meeste innovaties en (proces)verbeteringen vinden immers plaats aan de randen van het bestaande of in de combinatie van modellen.

Achtergrond

 

 Master VOORT-facilitator  Vanaf 2006 was ik gebruiker van de VOORT-innovatie methode, onder andere als opdrachtgever, projectleider en opstapper. Vanaf 2011 volgde ik diverse trainingen op het gebied van creativiteit en het faciliteren van innovatie. Sinds dat moment begeleid ik bedrijven en organisaties met het faciliteren van innovatieprojecten.

 Ideoom  In 2010 wilde ik een nieuwe richting uit: meer zelf inhoudelijk met creativiteit aan de slag. Met kennis en ervaring aan de basis staan van vernieuwing in verschillende soorten organisaties. Dat leidde tot de start van Ideoom.

 Directeur Business Innovatie   In 2007 fuseerde Univé met VGZ, IZA en Trias. Bij deze nieuwe organisatie vervulde ik de rol van directeur Business Innovatie. Als direct report aan de voorzitter RvB zette ik een innovatiefaciliterende organisatie op voor het concern. Ook leidde ik als programma- directeur het innovatieprogramma.

 Innovatiemanager  In 2006 ontstond bij Univé de behoefte om gestructureerd met innovatie te starten. Ik ging aan de slag als innovatiemanager. De combinatie van creatief en bedrijfskundig was daarbij heel inspirerend en handig.

 Bedrijfskundige opleiding  Tijdens de internetperiode heb ik een bedrijfskundige opleiding bij de universiteit van Groningen gevolgd. Het gaf de theoretische onderbouwing bij mijn operationele ervaring.

 Projectleider tot manager internet  Vanaf 1997 heb ik in vele rollen gewerkt aan www.unive.nl, zoals projectleider, webmanager, teammanager en afdelingsmanager. Ik was de projectleider van de allereerste site tot aan eindverantwoordelijke over een business met tientallen miljoenen euro's omzet. Het was een ontdekkingstocht van vorm, inhoud, interactie, techniek en psychonomie. Het was de tocht van pionieren tot een reguliere business leiden.

 Marketingafdeling  De hang om meer inhoudelijk bezig te zijn, en niet als vormgever (vaak aan het eind van een keten), deed mij in 1996 besluiten om naar een groot bedrijf te gaan. Via de marketingafdeling van Univé kwam ik spoedig in aanraking met het opkomende internet.

 Freelance ontwerper  Na de kunstacademie werkte ik enkele jaren als freelance ontwerper. In die tijd ontwikkelde ik boekomslagen, huisstijlen, onderwijsconcepten, video's en dergelijke. Het werken in opdracht is mij op het lijf geschreven. Hoe complexer opdrachten waren hoe mooier het werd.

 Kunstacademie  Na het VWO heb ik vanaf 1988 gestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam (afgestudeerd bij Grafisch Ontwerpen met vakken bij industrieel ontwerpen).

Anker 1

Werkervaring

Voor een overzicht van werkervaring in de afgelopen jaren: klik op onderstaande button.

bottom of page