August 17, 2015

Please reload

Recente berichten

Die lenige nek van de innovator

January 24, 2018

1/4
Please reload

Uitgelichte berichten

Dat sensationele moment na je vakantie

August 10, 2015

 
Echt kijken

Bij thuiskomst van vakantie kijk je fris naar het bestaande. Je ziet alles in huis veel intensiever dan anders. Je kijkt weer  oorspronkelijk  naar de dingen die je een aantal weken hebt losgelaten. De zintuigen maken weer kennis en dat biedt heldere inzichten.

 

Weer aan de slag

De eerste werkdag na de vakantie geeft een zelfde sensatie. Je kijkt met een andere blik naar dezelfde feiten en omstandigheden van voor je vakantie. Het is dat kleine moment dat je zaken  anders aan zou willen pakken . Maar, geen gedraal, er moeten honderden mailtjes behandeld worden. Ik sprak een bekende in de supermarkt die op zondagavond voorafgaand aan de eerste dag zijn mailbox zuchtend weer zou openen, om te kijken wat voor ellende er op zijn bord gekomen was. De sensatie van de eerste werkdag wordt bij hem in de kiem gesmoord door de mallemolen van voor zijn vakantie.

 

'Niemand zit te wachten op de mededeling

dat je na twee dagen 651 mails hebt afgehandeld'

 

Verras 

Het is dat ene kleine moment na je vakantie dat je moet  koesteren . Grijp je kans om echt iets te betekenen voor je bedrijf of organisatie. Dat doe je niet door in een begrijpelijk reflex weer achter je mailbox leeg te lopen. Pak een leeg vel papier en schrijf al je frisse gedachten eens op. Ga er de boer mee op,  doorbreek patronen  en voeg waarde toe. Niemand zit te wachten op de mededeling dat je na twee dagen 651 mails hebt afgehandeld. Verras jezelf en de anderen met een helder inzicht. Daar heeft iedereen veel langer plezier van. Jijzelf misschien nog wel het meest.

 
 
 
 
 
 
Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
CONTACT

 Bart Schouten 

innovatie en verandering

Telefoon:

06-13114915

 

Email:

bart@ideoom.nl

Adres:

Vrouwenlaan 76

8017HS Zwolle

  • LinkedIn Social Icon
Bart Schouten VOORT facilitator, programmamanager, interim manager

© 2018 - Ideoom