August 17, 2015

Please reload

Recente berichten

Die lenige nek van de innovator

January 24, 2018

1/4
Please reload

Uitgelichte berichten

Die lenige nek van de innovator

January 24, 2018

 

Een innovator beschikt over een lange nek. Hij kijkt ermee richting de toekomst. Wendbaar draait hij alle richtingen uit, zoekend naar relevante ontwikkelingen. De nek is ook stevig, om weerstand te bieden aan de waan van de dag. Fier kan de innovator bij het realiseren van innovaties koers houden.

 

Kwetsbaar

Toch is de innovator kwetsbaar in een organisatie. Vooral bij tegenwind of organisatieverandering gaat zijn nek snel het hakblok in. Veel ‘gewone’ collega’s hebben op die momenten overlevingsvaardigheden: de nek zo ver mogelijk intrekken, zorgen dat het hoofd onder het maaiveld blijft en druk bezig zijn met de waan van de dag. Men focust op de grote baas en draait het hoofd minzaam mee richting de nieuwe koers. De nek komt langzaam tussen de schouderbladen vandaan als de bui is overgetrokken.

 

Energie in de organisatie

Wil een innovator succesvol zijn in een grotere organisatie dan zal hij zijn nek moeten trainen. In zekere zin zal hij overlevingsvaardigheden moeten overnemen:

  • Kijk goed naar de leiding van het bedrijf: waar ligt deze wakker van en wat heeft daarom hun prioriteit. Sluit in je innovatiewerk daarbij aan, met name bij tegenwind in de organisatie.

  • Houd voeling met de energie die er is in de organisatie. Veel managers en medewerkers zijn niet gewend hun nek uit te steken. Vooral in lastige tijden zullen ze hun eigen nek zeker niet voor jou riskeren.

  • Ga situationeel om met het uitsteken van je nek. Kies de strijd die je wilt en kunt voeren en doe het anders niet. Steek je nek niet uit als er geen momentum is voor je initiatief.

De ideale innovator is zeker niet bang, maar heeft wel een slimme nek!

 

Bart Schouten

 

‘1minuutje’: inspiratie in 1 minuut.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
CONTACT

 Bart Schouten 

innovatie en verandering

Telefoon:

06-13114915

 

Email:

bart@ideoom.nl

Adres:

Vrouwenlaan 76

8017HS Zwolle

  • LinkedIn Social Icon
Bart Schouten VOORT facilitator, programmamanager, interim manager

© 2018 - Ideoom